Tecău şi Mirza şi-au aflat adversarii din finala probei de dublu mixt la Australian Open

Perechea formată din tenismanul român Horia Tecău şi jucătoarea indiană Sania Mirza va întâlni cuplul canadiano-francez Daniel Nestor/Kristina Mladenovic, duminică, la Melbourne, în finala probei de dublu mixt din cadrul turneului Australian Open.

Vineri, în prima semifinală, Tecău şi Mirza au trecut cu 2-6, 6-3, 10-2 de australienii Matthew Ebden/Jarmila Gajdosova, deţinătorii titlului. Tecău şi Mirza, favoriţii nr. 6 ai probei, şi-au asigurat un cec de 67.750 dolari australieni.

În cealaltă semifinală, Kristina Mladenovic şi Daniel Nestor au învins perechea Jie Zheng (China)/Scott Lipsky (SUA) cu 6-3, 6-1. Mladenovic şi Nestor au în palmares un titlu la dublu mixt, anul trecut, la Wimbledon, şi o finală, la Roland Garros, tot în 2013.

Tecău are în palmares un titlu la dublu mixt la Australian Open, în 2012, alături de americanca Bethanie Mattek-Sands. Mirza are două titluri la dublu mixt, în 2009 la Australian Open şi în 2012 la Roland Garros, în ambele dăţi alături de compatriotul său Mahesh Bhupathi. Horia Tecău a mai făcut pereche cu Sania Mirza la două turnee de Mare Şlem, anul trecut, pierzând în primul tur la US Open, după ce ajunseseră până în sferturi la Wimbledon, unde au fost eliminaţi chiar de perechea Mladenovic/Nestor, cu 7-6 (7-5), 7-6 (7-5).

Written by